Het complete how-to-traject voor startende kindercoaches

Hallo (startende) kindercoach:

Je hebt je basisopleiding tot kindercoach succesvol afgerond, of gaat dat de komende maanden doen. Misschien heb je ondertussen ook al je eerste stappen in de praktijk gezet. 

Je voelt dat werken met kinderen echt je ding is. 

Meer nog, het is je grote droom om een succesvolle praktijk te hebben, zodat je vele kinderen en ouders kunt helpen. 

Maar ... Twijfels duiken op ...

 • Je mist nog praktische coach-ervaring, waardoor je het best wel spannend vindt om te starten

 • Je durft het eigenlijk ook niet goed vertellen in je omgeving dat je kindercoach bent - wat zullen ze zeggen? En wat als het niet lukt ... Je bent nog niet zelfzeker genoeg om voor je talenten uit te komen en je gevoel te volgen

 • Je weet nog niet hoe je cliënten je eigenlijk gaan vinden en je maakt je best wel zorgen dat je niet genoeg werk gaat hebben

 • Je durft nog geen specialiteit claimen, waardoor je iedereen probeert aan te spreken, uit angst klanten te verliezen

 • Ondernemen is nieuw voor je, en schrikt je een beetje af

 • Je bent nog op zoek naar een eigen aanpak, visie en bijhorende methodes

Ik weet als geen ander hoe het is om te starten als kindercoach. 

Toen ik in november 2015 begon, was het een droom die uitkwam, maar ... ook een droom met veel obstakels. Obstakels die ik één voor één heb aangepakt, om tot de succesvolle praktijk te komen die ik vandaag heb. Mijn agenda is gevuld met de leukste klanten, en ik geniet elke dag van mijn werk. 

Dat is voor jou ook mogelijk !

Vanuit mijn ervaring en expertise help ik je graag bij alles wat bij een kindercoachingspraktijk komt kijken en wat nodig is om de eerste klanten aan te trekken en verder te helpen. Ik focus zowel op de vakkennis van de kindercoach als de ondernemersvaardigheden. Want beide onderdelen moeten op punt staan om een succesvolle kindercoachingspraktijk uit te bouwen. 

Hoe zou het voor je zijn …

Als je stap voor stap ervaring opdoet, zodat je wel durft starten?

Als je aan iedereen met fierheid durft vertellen dat je kindercoach bent?

Als je de nodige ondernemersvaardigheden onder de knie hebt, zodat je weet hoe je cliënten kunt aantrekken en voldoende omzet kunt realiseren?

Als je jezelf echt als DE expert voor een bepaald cliënteel kunt neerzetten?

Als je een eigen aanpak en visie met bijhorende methodes naar voren schuift? 

Kortom: Als jij een vliegende start kan nemen, op weg naar een bloeiende praktijk, begeleid door iemand met kennis van zaken die je al voor is gegaan?

Wie is Saskia?

Hallo! Ik ben Saskia. Van opleiding ben ik orthopedagoog, en alle puzzelstukjes vielen bij mij op zijn plaats toen ik cursussen kindercoaching ging volgen. Sinds 2015 heb ik dan ook mijn eigen praktijk als kindercoach. Opgericht meteen na mijn afstuderen, zonder ervaring. Qua lef kan dat tellen. Het lukt mij om een succesvolle praktijk uit te bouwen, omdat ik mij naast het aanscherpen van mijn vaardigheden als kindercoach ook meteen ben gaan verdiepen in ondernemen. De combinatie inhoudelijke vakkennis en feeling voor het ondernemerschap bleek goud waard. 

Ondertussen heb ik in het volwassenenonderwijs ervaring opgedaan als docent kindercoaching, kinderpsychologie en familiecoaching. Ik gaf er zelfs mijn eigen cursus !

En ja, ik heb ook veel fouten gemaakt, en slechte investeringen gedaan. Maar ik heb nooit opgegeven, en ik blijf telkens zoeken naar wat anders of beter kan. Zelfs met een omgeving rond me die veiligheid boven het ondernemerschap verkiest ... 

Wat anderen over mij zeggen:

Access bars ® sessie: 

"Vandaag ging ik langs bij Saskia Faes van OPP "Vlinderwijs", om het cadeau dat ik kreeg bij de start van deze 'kickstart your dream' te gaan verzilveren (lees vergulden (!), hieronder lees je waarom ik dit zeg ;) ).

De volle Supermaan had me al twee dagen in z'n greep, hoofdpijn, overdenken, extreme vermoeidheid, twijfels, een beetje error in het hoofd en dan net nog eens de dagen van de maand..

Maar... Wat was dit een verademing! Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit me allemaal bracht! Helderheid in mijn hoofd, een heerlijk ontspannen gevoel, energie voor tien (!), een gevoel van inspiratie vanuit mijn hart, duidelijkheid in mijn doelgroep, ... Daarbovenop werd ik helemaal in mijn kracht gezet door de mooie woorden van Saskia!

Wauw, wat kreeg ik zoveel mooie cadeaus vandaag! Dankjewel Saskia! Dankjewel, dankjewel!

Voor zij die het cadeau nog niet verzilverd hebben.. zéker doen!!"

Hannelore

uit Brasschaat

Cursus Kindercoaching:

"Fijne lessen ! Ik denk dat je in je praktijk veel kindjes gelukkig maakt ! Zeer leerrijk, interessant, perfect wat ik verwachtte, wil nog meer leren. Top cursus ! Super praktijk gericht ! Heel fijn om zo veel praktische tools aangereikt te krijgen ! Goede leerkracht, fijn om de ervaring die je had te horen. Toffe dame, die ondanks haar jonge leeftijd een doorleefde praktijkgerichte indruk nalaat. Top ! Super fijn & hap klaar om aan de slag te kunnen !"

Cursisten

lessen Kindercoaching

Cursus Familiecoaching:

"Goede verhouding theorie en praktijk. Super toffe manier van lesgeven met heel wat originele methodieken en oefeningen. Heb weer heel wat bijgeleerd. :)"

Cursisten

lessen Familiecoaching

Cursus Kinderpsychologie:

"Bedankt voor de zeer leerrijke cursus. Ik neem veel mee en deel de kennis aan anderen. Bedankt voor de fijne sessies: dit is een mooi naslagwerk voor school, thuis en misschien later wel naar een zelfstandig beroep ! Fijne, veilige en open sessies boordevol nuttige info ! Bedankt voor de nuttige info ! Bedankt voor de vele tips, de nuttige info en de leuke lessen. Alles is top ! Het was een aangename ervaring, veel bijgeleerd. Top docent !! Danku !"

Cursisten

lessen Kinderpsychologie

Verhaal uit de praktijk:

"Wij hebben alleen maar positieve ervaringen. Saskia houdt zeer goed rekening met de noden van het kind. Er wordt op een speelse manier (met doelgerichte spellen) een aanvulling gegeven. Zij is een rustig, geduldig persoon. Ook is er altijd wel tijd voor een gesprek met ouders en kind."

M. en J.

uit Nijlen

Verhaal uit de praktijk:

"Wij zijn mega trots op onze zoon. Hij is werkelijk fantastisch de laatste weekjes. Merci voor alles wat je doet!" "Fijn dat jij dat ook ziet, Saskia. Er zijn vele die het zien." "Ik zou hem wel graag op regelmatige basis laten komen. Want hij heeft u graag en we zien echt verschil. En ik zou het heel zonde vinden mochten we dat weer kwijt raken."

A.

uit Bouwel

Verhaal uit de praktijk:

"Saskia is een erg dynamische, creatieve duizendpoot. Mijn zoon is eerder verlegen en praat niet zo makkelijk met mensen die hij niet kent; zeker niet over zijn gevoelens. Saskia wist vrij snel zijn vertrouwen te winnen door samen met hem te knutselen. Tijdens die activiteiten kon ze dan met mijn zoon een aantal thema's aankaarten, zonder dat het als 'therapie' overkwam. Saskia is erg lief en toegankelijk. Ze heeft ook konijntjes thuis, en ontvangt de kinderen/ouders gewoon bij haar thuis in de woonkamer. Dat maakt het voor een kind meteen weer vertrouwd en minder bedreigend."

K.

uit Nijlen

Heb je zin gekregen om samen met mij aan de slag te gaan? Je vindt alles wat je nodig hebt in mijn 'complete how-to-traject voor startende kindercoaches'.

Wat levert 'Het complete how-to-traject voor (startende) kindercoaches' je op?

 • Je maakt hier je start naar een bloeiende praktijk!

 • Je durft eindelijk ECHT te starten. Meer nog, je wordt DE expert in je vakgebied, met een eigen aanpak, visie en bijhorende methodes.

 • Je leert ondernemen, zodat je weet welke acties je moet nemen om consistent cliënten aan te trekken, en omzet te realiseren.

 • Je maakt van je praktijk een winstgevende onderneming.

 • Je gebruikt je talenten voor je ideale klant, die je op de best mogelijk manier kan helpen.

 • Je wordt gelukkig van je droom die uitkomt.

 • Je kan met fierheid zeggen dat je kindercoach bent. 

Hoe ziet het traject eruit?

We gaan gedurende een jaar samen aan de slag.

Het traject bestaat uit 15 online modules. Zowel modules die focussen op de vakkennis van de kindercoach als modules die focussen op de ondernemersvaardigheden. Als extra is er ook een luik rond zelfzorg. Je kan deze modules online, van achter je scherm en op je eigen tempo volgen. Met deze kennis bouw je vlot aan je eigen bloeiende praktijk.

Bij elke module hoort een werkboek met opdrachten. Je werkt hieraan op je eigen tempo.
De opdrachten kunnen via een online platform ingediend worden. Ik geef persoonlijke feedback op de gemaakte opdrachten.

Je ontvangt 3 online 1-op-1-sessies (60 minuten) met mij. Hier gaan we dieper in op jouw persoonlijke weg naar een bloeiende praktijk.

Er is een maandelijkse online groepsbijeenkomst (60 minuten) om vragen te stellen en de vorderingen te bespreken. Dat zijn er 13 in dit traject !

Je krijgt feedback op je website.

Ik organiseer 3 live co-workingdagen, in groep, in de praktijk in Nijlen waarop je kan aansluiten. We werken elk aan ons project. Voor vragen, tips en advies kunnen we bij elkaar terecht.

Je krijgt toegang tot een waardevolle Facebook community.

BONUS: Elke deelnemer ontvangt 3 individuele Access bars ® sessies van telkens 2 uur. Eentje aan het begin van het traject, eentje in het midden en eentje op het einde. Een Access bars ® sessie is een combinatie van coaching en massage waarbij enkel een aantal punten op het hoofd lichtjes en langdurig worden aangeraakt. Het runnen van de bars zorgt ervoor dat oude blokkades weggehaald worden om zo ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Het is een waardevolle ondersteuning bij dit traject naar jouw bloeiende praktijk als kindercoach.

                             Het traject:

 • Een jaar lang samen aan de slag
 • 15 online modules
 • Werkboek met opdrachten
 • Persoonlijke feedback op gemaakte opdrachten
 • 3 online 1-op-1-sessies van telkens 60 minuten
 • Maandelijkse online groepsbijeenkomst van 60 minuten``
 • Feedback op je website
 • 3 live co-workingdagen, in groep, in de praktijk in Nijlen
 • Toegang tot een waardevolle Facebook community
 • BONUS: 3 individuele Access bars ® sessies van telkens 2 uur (massage en coaching)

Uw investering:

De investering voor 'Het complete how-to-traject voor startende kindercoaches' bedraagt nu tijdelijk 3500 euro (incl. BTW) in plaats van 3900 euro (incl. BTW).

(of twee termijnen van 1800 euro (incl. BTW))

(of drie termijnen van 1250 euro (incl. BTW))

Waar we aan gaan werken:

De kindercoach als expert

 • Word ik kindercoach?
 • Hoe communiceer ik als kindercoach?
 • Welke administratie houd ik bij als kindercoach?
 • Hoe maak ik kennis met de ouders?
 • Hoe maak ik kennis met het kind?
 • Hoe ga ik aan de slag met het kind?
 • Hoe neem ik de ouders mee in het verhaal? 
 • Hoe ga ik in gesprek met andere betrokkenen? 
 • Waar werk ik als kindercoach? 
 • Welke kindercoach-expert wil ik zijn? 

De kindercoach als ondernemer

 • Welke mindset heb ik als kindercoach-ondernemer nodig?

 • Ben ik klaar voor de start? 

 • Van welke cliënten word ik blij? 

 • Wat moet ik weten over omzet en winst?

 • Jaaa! Ik ben hier !!! Maar vinden de cliënten mij en vind ik hen? 

Extra: De kindercoach die voor zichzelf zorgt

 • Zelfzorg

3 online 1-1-sessies 

 • 3 x 60 minuten

Maandelijkse online groepsbijeenkomst

 • 13 x 60 minuten

Feedback op je website

 • persoonlijke feedback op je website

3 live co-working dagen

 • in groep, in de praktijk in Nijlen

Toegang tot een waardevolle Facebook community

 • samen aan de slag

Bonus: 

 • 3 individuele Access bars ® sessies van telkens 2 uur (massage en coaching)

Veel gestelde vragen:

Voor wie is dit traject geschikt?

Voor (startende) kindercoaches die hun basisopleiding met succes voltooid hebben maar toch (nog) niet met hun praktijk durven starten.

Voor kindercoaches die hun grote droom (nog) niet durven waarmaken.

Voor kindercoaches die financiële zekerheid willen en willen leren ondernemen.

Voor kindercoaches met lef en doorzettingsvermogen die met wat hulp en ondersteuning hun grote droom willen verwezenlijken!

Krijg ik hulp?

Jazeker. Natuurlijk krijg je hulp. Je staat er niet alleen voor. Je krijgt hulp van mij, Saskia. En van je groepsleden die samen met jou aan het traject beginnen.

Je krijgt persoonlijke feedback op je gemaakte opdrachten. 3x gedurende het traject plannen we een online 1-op-1-sessie van telkens 60 minuten. 3x gedurende het traject ontvang je een Access bars ® sessie van telkens 2 uur bij mij in de praktijk. Maandelijks organiseer ik een online groepsbijeenkomst van 60 minuten.  

Je kan je vragen stellen aan alle groepsleden in de Facebook community.

Hoe verloopt het traject praktisch?

De online modules en de bijhorende opdrachten kan u op uw eigen tempo doornemen. De feedback op de gemaakte opdrachten ontvangt u via het online platform.

De individuele sessies kunnen in samenspraak op een passend moment gepland worden. De 1-op-1-sessies vinden online plaats. De bonus Access bars ® sessies vinden in de praktijk te Nijlen plaats.

De online groepsbijeenkomsten vinden steeds op een zondag plaats. U kan de online groepsbijeenkomsten herbekijken, als u er een keer niet bij kan zijn. Stuur uw vragen voor de online groepsbijeenkomsten op voorhand door.

De online groepsbijeenkomsten (13 in een jaartraject):

* zondag 21 januari 2024

* zondag 18 februari 2024

* zondag 17 maart 2024

* zondag 21 april 2024

* zondag 19 mei 2024

* zondag 16 juni 2024

* zondag 21 juli 2024

* zondag 18 augustus 2024

* zondag 15 september 2024

* zondag 20 oktober 2024

* zondag 24 november 2024

* zondag 29 december 2024

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Je kan in één, twee of drie termijnen betalen. 

Wanneer begint het traject?

Je kan instappen wanneer je wil. 

Wat maakt dit traject uniek?

Vanuit mijn jarenlange ervaring bied ik je een combinatie van het versterken van je vakkennis als kindercoach en het aanleren van ondernemersvaardigheden. Ik begeleid je persoonlijk en ook van de andere deelnemers kan je heel veel leren. 

Extra: We werken ook op energetisch niveau. Via de 3 Access bars ® sessies (massage en coaching) ruimen we blokkades uit de weg zodat je in alle rust en vrijheid de mogelijkheden van een kindercoachingspraktijk kan gaan ontdekken. 

Ik ben niet van België. Kan ik meedoen?

Hou er rekening mee dat ik mijn ervaringen als Belgische kindercoach deel. De wetgeving is in Nederland helemaal anders. 

De sessies in de praktijk zoals de 3 bonussessies Access bars ® gaan door in de praktijk te Nijlen (provincie Antwerpen, België).

Ik heb nog een vraag. Kan ik je contacteren?

Zeker. Stuur me gerust een mailtje, naar saskiafaes.kindercoach@gmail.com

Of plan een gratis inspiratiegesprek via https://koalendar.com/e/gratis-inspiratiegesprek-met-saskia 

Vlinderwijze groeten, 🦋

Saskia

Wil je eerst graag even nagaan of dit traject iets voor jou is? Plan dan via de knop hierboven een gratis 30 minuten inspiratiegesprek met Saskia. Tijdens dit inspiratiegesprek maak ik tijd voor jouw vragen en geef ik je graag al wat concrete tips mee.

Cursus Kindercoaching:

"Fijne lessen ! Ik denk dat je in je praktijk veel kindjes gelukkig maakt ! Zeer leerrijk, interessant, perfect wat ik verwachtte, wil nog meer leren. Top cursus ! Super praktijk gericht ! Heel fijn om zo veel praktische tools aangereikt te krijgen ! Goede leerkracht, fijn om de ervaring die je had te horen. Toffe dame, die ondanks haar jonge leeftijd een doorleefde praktijkgerichte indruk nalaat. Top ! Super fijn & hap klaar om aan de slag te kunnen !"

Cursisten

lessen Kindercoaching

Cursus Familiecoaching:

"Goede verhouding theorie en praktijk. Super toffe manier van lesgeven met heel wat originele methodieken en oefeningen. Heb weer heel wat bijgeleerd. :)"

Cursisten

lessen Familiecoaching

Inspiratiegesprek met Saskia:

"Door het gesprek met Saskia voelde ik inspiratie vanuit mijn hart en kreeg ik duidelijkheid in mijn doelgroep. Ik werd helemaal in mijn kracht gezet door Saskia. Bedankt.

Hannelore

inspiratiegesprek